Bos Biks Roleplaying Games
Annes Place
Miniatures
Anne & Bo - HOME

Bos biks

lør 13. dec 2008Så er der kommet lidt mere her på siden og på tegneseriesiden

Her i min biks kommer jeg til at lægge tegninger, tegneserier, grafiske tryk, ting lavet på Mac'en, og hvad jeg nu kan finde på. Jeg har blandt andet kikket i to flyttekasser jeg har stående med tegninger, og nogle af dem skal nok finde vej til biksen. Det er sjovt en gang imellem at kikke i kasserne og se, hvor meget jeg har lavet, da jeg var yngre. I disse dage laver jeg mest ting på computeren.

Jeg tænker en gang imellem, at hvis jeg havde en større drivkraft, eller et behov for at udtrykke mig med tegning eller malering, så var jeg måske blevet kunstner. I stedet er jeg blevet Grafiker.

Grafik

Her er nogle af de grafiske tryk, som jeg lavede i 1994 på Kunsthøjskolen i Holbæk. Det var meget spændende, og det fik mig efterfølgende til at blive Grafiker, som ikke har noget at gøre med grafisk tryk. Dette grafik kursus forhindrede mig heldigvis i at blive ingeniør.

Peter Martensen var min lærer, og han lærte os forskellige tekniker. Jeg arbejdede hovedsagligt med kobberstik. Hver dag kom Peter med et tema eller et ord, som man kunne tage udgangspunkt i til dagens arbejde. Ovenfor f.eks. er min fortolkning af skygger.

Jeg mangler at scanne mit yndlingstryk "haverne", men det kommer.

Mit første maleri

Dette billede er faktisk mit første maleri, som jeg malede i efteråret 1994 på Kunsthøjskolen i Holbæk. Det var fire gode måneder sammen med dygtige kunstinspirerede mennesker. I første periode havde jeg valgt maleri med Pierre Beskow som lærer. De første par uger gik med forskellige tegneøvelser. I nogle af øvelserne skulle vi tegne elementer fra klassiske malerier, som vi fandt i nogle kunstbøger.

Jeg tror, at det var i starten af uge 3, at Pierre kom slæbende med nylavede trærammer fra værkstedet, og nu skulle vi i gang med at sætte lærred på, så vi kunne komme i gang med at male. Jeg tror, at alle elever tænkte hold da ferie, hvor er de rammer store. Jeg havde i hvert fald ikke forestillet mig, at mit første maleri skulle måle 150 x 100 cm. Det havde Pierre dog taget højde for: Vi skulle nemlig vælge nogle af vores tegninger til at komme på billedet, da disse elementer havde sagt os noget, da vi valgte at tegne dem.

Vi skulle male disse elementer, og så ikke bekymre os om, hvad der skulle være på resten af billedet. Jeg valgte at male munken og drengen, og gøre dem forholdsvis store, så der var rimelig styr på billedet. Da de var malet, kom Pierre med en masse skrammel, som han hældte ud i en stor firkant, han havde tegnet på gulvet. Det skulle vi så også gøre, og så male det på resten af billedet. Det gav en godt resultat, hvis jeg skal sige det.

To the top of the page